HAVRAN'DA EGE ORGANİK ZEYTİNYAĞI FABRİKASI” EGE ORGANİK ZEYTİNYAĞI FABRİKASI” AÇILDI

HAVRAN

Havran`da, Ege Organik Havran Kontini Zeytinyağı fabrikası yapılan törenle açıldı.

Havran ilçesinde Ege Organik Havran Kontini Zeytinyağı fabrikası yapılan törenle açıldı. Fabrika ortağı Hüseyin Özer, “Burada üreteceğimiz ‘Havran Organik Zeytin ve Zeytinyağını’ ihracata hazırlayıp dünya pazarlarına sunacağız” dedi.

Havran ilçesi İnönü Köyü yolu üzerinde 17 dönüm zeytinlik alandaki Ege Organik Havran Kontini Zeytinyağı Fabrikası yapılan törenle hizmete girdi.

Toshiba`nın Türkiye distribütörü ve Escort Bilgisayar ile Özel Gayrimenkul Alım Satım A.Ş. sahibi Hüseyin Özer ile Havranlı bir işadamı ortaklığı olan Ege Organik Havran Kontini Zeytinyağı Fabrikası 17 dönüm alandaki 2 Bin metrekare kapalı alana sahip modern fabrikada zeytinyağı üretimi yanı sıra atık olarak çıkan prinadan elde edilecek olan elektrik enerjisi ile işletme kendi elektrik enerjisini üretirken fazla üretilen elektriği de elektrik şebekesine satacak.

Açılışta Havran Müftüsü Ahmet Alınmaz ve Havranlı hocaların okudukları kuran sonrası, lokma dağıtıldı, kurban kesildi ve işletme sahibi Hüseyin Özer, ‘İşletmenin Havran’a ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olması dileği” ile açılış kurdelesini kesti.

Bu yılın zeytinde ‘Yok Yılı’ olması nedeniyle zeytin ve zeytinyağı rekoltesinin düşük olacağı açıklamasını yapan işletme sahibi Hüseyin Özer, “Havran zeytini ve zeytinyağını dünyada kalite ve nefaset olarak üstüne yok. Burada üreteceğimiz ‘Havran Organik Zeytin ve Zeytinyağını’ ihracata hazırlayıp dünya pazarlarına sunacağız. Her türlü olumsuzluklara rağmen yinede bu yılki hedefimiz 2 Bin ton civarı zeytin sıkılacağını bekliyoruz. Diğer işletmemizde ise Havran Yeşil Zeytini ve Havran’ın ünlü Çizik Zeytininden ise 250 ton işleme kapasitemizi günde 2 veya 3 vardiya çalışma ile zorlayacağız. Allah bizimde, zeytin üreticimizin de yardımcısı olsun. Bereket, bu çalışmaların içerisinde olacaktır” dedi.

Ege Organik Havran Kontini Zeytinyağı Fabrikasında dip zeytinler için ayrı silkim ve toplama zeytinler için ayrı ayrı zeytinyağı üretimi yapılacağını açıklayan Ege Organik Havran Kontini Zeytinyağı Fabrikası İşletme Müdürü Haldun Ekizoğlu, diğer işleme ünitesinde ise yeşil zeytin ve Havran’ın ünlü Çizik Zeytini üretilecek olan zeytin işleme ünitesi ile birlikte 15 işçi istihdam edildiği açıkladı.

Ege Organik Havran Kontini Zeytinyağı Fabrikası açılışına işletme ortağı Hüseyin Özer’in oğlu Halil İbrahim Özer ile diğer yetkililer hazır bulundu.

Havran TARİŞ Yönetim Kurulu üyesi Sedat Güneş, Havran Ziraat Bankası Müdürü Halit Dereli, Havran MHP İlçe Teşkilatı ve Havran MHP Belediye Başkan Adayı Levent Gökalp, Tuna Zeytincilik işletme sahibi İbrahim Tuna, Havranlı iş adamları ve Havranlı zeytincileri katıldı. Enver DOLGUN



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı